088 525 58 88
Bij de Associate degree Sociaal Werk leer je hoe je de veerkracht van mensen bevordert. Juist als ze kwetsbaar zijn. Als je graag het verschil wil maken voor anderen, is deze tweejarige hbo-opleiding een goede optie voor jou!
De opleiding
Opbouw
Toelating
Na de opleiding
Praktische info
Je gaat werken met mensen in wellicht kwetsbare situaties. Denk aan eenzame ouderen in de wijk, jongeren met problemen op school of mensen die vanwege een beperking minder mobiel zijn. Jij zorgt dat ze hun gezondheid op peil houden. En dat ze zich vitaal voelen, zowel fysiek als mentaal. Je werkt vooral preventief. Je signaleert risico’s en onderneemt actie om het welzijn te bevorderen. Altijd in overleg met de mensen om wie het draait, ze houden zelf de regie. Het eerste jaar is breed en draait om het individu. Zo maak je bijvoorbeeld een gezondheidsprofiel en een sociogram. In jaar 2 staat werken met groepen centraal. Goed om te weten: Je kunt na jaar 1 ook nog kiezen voor de track Zorg en Veiligheid.
Je leert door te doen. Dat betekent dat we de lessen starten met een instructie en een stukje theorie die je meteen daarna toepast in de praktijk. De uitkomsten bespreek je met elkaar onder begeleiding van een docent. Ook stage is een groot onderdeel van het programma.
De opleiding is breed. Je kunt straks aan de slag in verschillende functies bij uiteenlopende organisaties. Door gericht een stage te kiezen, kun je al wat ervaring opdoen in een bepaalde richting. Hieronder 3 voorbeelden van kanten die jij op kunt:
Adviseer over gedrag en gezondheid.
De verbindende factor in de wijk.
Zo zet je zorgtechnologie in.
Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Lees hoe je dit in gang zet en wat het kost.
Nina koos Sociaal Werk
"Het leukste vind ik de combinatie tussen stage en school"
Valerie koos Sociaal Werk
"Ik heb vooral geleerd dat je met de dag moet leven"
Jij gaat waarschijnlijk aan de slag bij een gemeente of brede welzijnsorganisatie. Bijvoorbeeld als jongerenwerker, welzijnscoach of sociaal werker gericht op sport en beweging. Ook kun je als zelfstandig werkend professional aan de slag in het domein van preventie en gezondheid. Je werkt bijvoorbeeld vanuit een wijkcentrum waar je aanspreekpunt bent voor bewoners.
Wat je wil weten voordat jij je aanmeldt.
Heb je een vraag over een van onze Associate degrees? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor algemene vragen over je studie!
[email protected]
Maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 16:30
Laat je gegevens achter, dan informeren wij je per e-mail over Open dagen en andere studiekeuze-activiteiten.